Deníček

Tour de ski v praze

Praha – Lyžařský sprint volnou technikou na Hradčanském náměstí v Praze se stal kořistí ruského závodníka Nikolaje Morilova a Italky Arianny Follisové. Nejlepším z českých reprezentantů byl osmý Dušan Kožíšek.

Třetí etapa Tour de Ski zavedla závodníky do zajímavého prostředí Pražského hradu. Zhruba kilometrová trať na umělém sněhu nejlépe sedla Italce Follisové, která dokázala vyhrát nejen kvalifikaci, ale i finále. Celkově druhá skončila mezi ženami Pirjo Muranenová z Finska, třetí pak Marit Björgenová z Norska, která se udržela v čele průběžného pořadí Tour. České reprezentantky Eliška Hájková a Helena Erbenová vypadly ve čtvrtfinále.

Mezi muži byla početná divácká kulisa svědkem souboje zástupců dvou zemí. Do šestičlenného finále se probojovali tři Norové a stejný počet závodníků z Ruska. Nejrychlejší byl nakonec překvapivě Nikolaj Morilov, který zaznamenal vůbec první vítězství ve Světovém poháru, když předstihl Nory Oestensena a Hetlanda.

Dušan Kožíšek skončil po nezaviněném pádu v semifinále před branami rozhodujícího klání. V malém finále dojel druhý a celkově obsadil osmé místo. Dosud vedoucí závodník Tour de Ski Lukáš Bauer neprošel kvalifikací a v průběžném pořadí Tour de Ski se propadl na druhé místo za Simena Østensena z Norska.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top