Kapverdské ostrovy-Sal

Odpočinkem po letošní dlouhé sezóně pro mě byl zájezd na Kapverdy, konkrétně na ostrov Sal(Boa Vista,Fogo,Maio,Sao Nicolau,Santa Luzia,Santa Antao,Sao Vicente,Brava,Sao Tiago. Kapverdy se nachází v rovníkovém pásu, pod Kanárskými ostrovy.(22°-26° z. d. a 15°-17° s. š.)

Po příletu na ostrov Sal a cestou na jižní pobřeží ostrova působila krajina docela pustě.Vegetace se vyskytovala velice řídce, spíše v okolí osídlených domů a hotelů(?na ostrově prý 20 let nepršelo?).

Na ostrově byly asi 4 kopce a nejvyšší měl kolem 250m.n.m.V okolí se nacházela výrobna soli formou odpařování mořské vody.Neváhal jsem a společně s přítelkyní jsem si udělal výlet na motorce.V některých ze slaných jezírek se dalo koupat, což byl příjemný zážitek.Člověk se v příjemně teplé vodě klidně posadil, ale stejně se nepotopil, naopak plavat se moc nedalo(nohy mi lítaly ve vzduchu).Utopení téměř nemožné.

Populace: 99% černochů a mulatů.Kapverďané se převážně dopravují přecpanými mikrobusy(cca12osob) nebo na korbách náklaďáků (cca30osob)

Na čistých plážích se žlutým pískem stále lehce pofukovalo což bylo příjemné že jsem se na slunci neupekl.Bez problémů si člověk najde veliký prostor na opalování(né jako v Chorvatsku).Trošku jsem se spálil, ale jinak jsem to přežil v pohodě.

Voda byla čistá a příjemně teplá, že člověk z vody nelezl zmrzlej jak ….. :-).

Naší náplní dne bylo většinou dopolední koupání a opalování, oběd, opalování,proběhnutí nebo posilovna,shlédnutí filmu, večeře a pak hurá do hajan(Bylo tam o 3 hod více než v Čr).

Hotel byl na slušné úrovni včetně bazénu a posilovny.

K jídlu nás čekal výběr ze dvou jídel, a to většinou ryba nebo kuře.

To je asi tak vše……domů se nám ani nechtělo.

Back To Top